Bjølsen - både grønt og urbant

Fra Dnamo på Bjølsen er veien kort til alt du ønsker deg av byen. Marka har vi nevnt allerede. Vender du nesa den andre veien, ligger sentrum bokstavelig talt for dine føtter. Bussene i Bergensgata, nr 54 til Tjuvholmen eller 37 til Helsfyr, er selve livsnervene i området og bruker ikke mer enn et kvarter til sentrum. Tar du sykkelen, triller du ned på ti minutter. Bjølsen ligger bare 80 m.o.h. så hjemturen fikser du også greit. 

Men må du på liv og død forlate Bjølsen for å finne det urbane livet? Slett ikke. Du behøver ikke gå langt for å finne barer, kafeer og spisesteder. Tar du med Nydalen og Sagene, trenger du aldri å dra til sentrum i det hele tatt.

Butikkene ligger tett på Bjølsen. Dagligvarer får du på hvert hjørne, dessuten får du en egen Rema i Dnamokvartalet. Og hvor mange i Oslo kan skryte av å ha sin egen lokale fiskehandler? Bjølsen kan. I Maridalsveien 188 ligger Laksen, som har kunder fra hele byen, så regn med litt kø innimellom. 
Ellers er strøket fullt av små hyggelige butikker, her mangler verken bakeri eller apotek.

Det indre gårdsrommet på Paradis

Rike turmuligheter
Bjølsen har grøntområder på alle sider. Voldsløkka, Nordre gravlund, Bjølsenparken, Myraløkka og parkene på Akerselvas vestbredd utgjør et nært sammenhengende grønt belte rundt bebyggelsen. Det er stor forekomst av gamle, store trær mellom blokkene.

Bjølsen er et fint utgangspunkt for deg som ønsker å lade batteriene. Akerselvas bredder er perfekt for deg som liker en hyggelig spasertur, eller for deg som vil ta en løpe- eller sykkeltur. Voldsløkka med sine store gressbaner som innbyr til mange ulike aktiviteter både sommer og vinter. Her anlegges bl.a. skøytebane vinterstid. Oslo Skatehall har tumleplass for både yngre og eldre akrobater og skituren i Nordmarka er kun en kort busstur unna.

Paradiskryddet skal fornyes

Du trenger ikke gå langt for å la bilen stå
Bor du på Bjølsen har du alt du trenger i umiddelbar nærhet. Busser til og fra Oslo sentrum går i skyttel opp og ned Bergensgata, en av dem døgnet rundt. I øvre del av Bjølsen ligger Nydalen T-banestasjon i gangavstand, mens i nedre del vil bussholdeplassene på Sagene være i umiddelbar nærhet. For de som bor østligst på Bjølsen er det gangavstand til trikkelinjene i Sandakerveien som går raskt ned til Grünerløkka og deretter sentrum.

Sykkeltur i marka
Oslo skatehall

Fotball, skating, landhockey, eller bare skøyter?
Uansett idrett, på Bjølsen havner du midt i smørøyet. På Voldsløkka finner du fotballbaner med gress, kunstgress og grus, tre volleyballbaner, fire tennisbaner, byens eneste landhockeybane og om vinteren to skøytebaner. Langs Stavangergata ligger Oslos nyeste skatehall og i kvartalet Moldegata/ Maridalsveien ligger Bjølsenhallen med håndballbane, innebandybane og en rekke mindre haller. Vil du løpe eller sykle lengre enn bare rundt i nærområdet, er Maridalsveien kort, men bratt, til Marka.